Basketboll

CILI ISHTE SULMI I KOSOVËS PËRBALLË LUKSEMBURGUT? – ANALIZË E DETAJUAR

Prishtinë(AsistiOnline) – Gjatë javës që lamë pas, Përfaqësuesja e Kosovës A i zhvilloi dy ndeshjet e fundit parakualifikuese për Botërorin 2023.
 
Trajneri i mirënjohur kosovar, Andin Rashica në Asistin 439 e analizoi në detaje rrjedhën sulmin e Kosovës ndaj Luksemburgut dhe ju ftojmë ta ndiqni:

1.Gjuajtjet e humbura per 3 pike te Kosoves gjate kundersulmeve

 • Gjatë kundërsulmeve pati shumë mundësi të krijuara të gjuajtjes për 3 pikë mirëpo vërehej se shumica e lojtarëve nuk kanë qenë në element sidomos Mikaile Tmusic.

2.Kundersulmet dhe loja e shpejte e Kosoves

 • Në fund të çerekut të dytë, Kosova filloi të zhvilloj lojën për të cilën edhe veçohet, mbrojtje agresive dhe meniher sulme të shpejta
 • Në dy minutat e fundit nuk e lejuan Luksemburgun të shënoj asnjë pike duke krijuar seri prej 7 me 0.
 • Në fillim të pjesës së dytë vazhdoi kjo mbrojtje agresive me disa topa të fituar sidomos nga kapiteni Berisha duke I motivuar edhe të tjerët si Hajrizin dhe Kastratin.

3.Mbrojtja ne Dardanin

 • Gjatë tërë takimit ka pas lojë të keqe agresive ndaj Berishës I cili shumë here nuk është lejuar as të depërtoj pasi që menjëherë ndalej me faull.

4.Loja 1 me 1 e Kosoves e mundesuar pas lirimit te lojtareve nga blloku

 • Kosova gjatë takimit pati aksione të rrjedhshme, të thjeshta në të cilat mundësohej loja me 1 me 1. Në një aksion pas një blloku poshtë të Zenelajt për Dardanin, kishte hapësirë të mjaftueshme për lojën 1 me 1.
 • Pas nje blloku poshtë të dyfishtë “stagger” e njejta gjë u mundësua edhe per Divine Myles.
 • I njejti bashkë me Kastratin kishin hapësirën e duhur për depërtim në shumë raste pasi që lojtari I tyre shkonte për ndihmë

5.Mos shfrytezimi i avantazhit te lojes se Kosoves ne sulm pas nderrimit te lojtareve

 • Në klipin e pare nuk shfrytëzohet loja mismatch e Urim Zenelajt në nënkosh, të cilën e menaxhon ekipi I Luksmeburgut dhe bënë ndërrimin e menjehershëm të lojtarëve, në kohën kur topi lëviz në anën tjetër.
 • E njejta ndodhë edhe në klipin e dytë ku pati mundësi të lojës 1 me 1 pas ndërrimit të lojtarëve.
 • Në klipin e tretë Erjoni pas ndërrimit të lojtarëve sulmon lojtarin e gjatë. Dyfishohet dhe nuk shfrytëzon Samir Zekiqin I cili ishte I vetëm.
 • Poashtu edhe me Tmusic shumë here është bërë ndërrimi I lojtarëve. Tmusic dihet që nuk ka vizion të lojës 1 me1 dhe arma më e forte e tij është shuti, mirëpo në këtë lojë nuk ishte në element.

6.Shfrytezimi i avantazhit te lojes se Kosoves ne sulm pas nderrimit te lojtareve

 • Berisha në mismatch me lojtarë të gjatë dhe gjatë depërtimit e gjen të vetëm Rugovën.
 • Step-back I zakonshëm nga Kastrati, I cili mjaftë mire din ta përdorë sidomos kur është në mismatch me lojtarë të gjatë
 • KLIPI I TRETË – GABIM NUK DEL (KOSHI I MIKAILES)
 • Lexim mjaftë I mire I Dardanit pas pikut të Rugovës të cilin e gjen mjaftë mire në nën kosh.
 • Poashtu të njejtën e bënë edhe pas pikut të Veselit I cili është me mismatch në nën kosh.

7.Hapesirat per shut te Kosoves te mundesuara pas depertimit

 • Në klipin e pare Kastrati ishte I vetëm, pasi që lojtari I tij e dyfishoi Berishën gjatë depërtimit.
 • Kastrati ka hapësirë për depërtim mirëpo e nxjerr jashtë për Zekiqin,  I cili lirohet mjaftë mire për shut.
 • Divine depërton mjaftë mire gjatë kundërsulmit duke I krijuar hapësirë për shut Berishës.
 • Berisha mundohet të sulmojë prej anash, në rastin e pare të dyfishimit lexon mbrojtjen dhe e gjen Veselin të vetëm.
 • Kastrati gjen Veselin pas depërtimit, ekstra pas I tij tek Ismaili
 • Depërtimi I Bunjakut I cili vëren hapësirën, sulmon vijën e fundit të ndihmës dhe e gjen Tmusicin të vetëm.
 • Të njejtën e bënë edhe Berisha I cili gjen mjaftë mire Tmusicin mirëpo mungon loja e mençur, mungon ekstra pasi te Ismaili.

/AsistiOnline.com/

Komentet janë të mbyllura.