Basketboll

PLAY-OFFI ME 6 SKUADRA, 2 POZITAT E PARA PAUZOJNË DERI NË GJYSMËFINALE

Prishtinë (AsistiOnline) – Sipas Propozicioneve të Garave për edicionin 2018/19 pas përfundimit të edicionit të rregullt të Superligës së meshkujve, 6 ekipet e para do të plasohen në play-off.

Në raundin e parë ekipet që do të ndeshen janë 3-6 dhe 4-5 deri në dy fitore, kurse ekipet e renditura në pozitat 1 dhe 2 në raundin e parë do të pauzojnë dhe në gjysmëfinale do të takohen me ekipet nga renditja 3/4/5/6.

Ndeshjet e play off-it do të zhvillohen të dielën, të martën dhe të premtën në vazhdimësi pa ndërprerje nëse nuk vjen deri te zhvillimi i ndeshjes së fundit Konform Propozicioneve të Garave.

Gjysmëfinalet e play-offit zhvillohen sipas formulës 1vs 4-5 , 2 vs 3-6. Plasmanin në finale e siguron ekipi që i pari arrin 3 fitore. Gjysmëfinalet zhvillohen sipas formatit  2-2-1  dhe epërsinë e terrenit vendës e ka ekipi më lartë i plasuar në edicionin e rregullt.

Në finale të play-offit takohen ekipet fituese të gjysmëfinaleve. Kampion i Superligës shpallet ekipi që i pari arrin tri fitore.

Finalja e play-offit zhvillohet sipas formatit vajtje – ardhje. Përparësinë e terrenit vendës e ka ekipi që ka qenë më mirë i ranguar në edicionin e rregullt dhe luan si vendës në ndeshjet 1 dhe 3 dhe ndeshjen eventuale 5.

Komentet janë të mbyllura.